Tüszős mandulagyulladás

2013.05.15. 09:24 - adopt

Zoé igazán változatos palettát vonultat fel. Öt hónaposan tüdőgyulladás, hét hónaposan hörghurut, most meg tüszős mandula. S mindez egy sima kis náthából pillanatok alatt. A láza az egekben, tegnap 39,4-eket mértem, éjszaka már egyszerre adtam Nurofent és kúpot. Hűtőfürdőzött is este. Sajnálom szegényt, mert ugyanúgy hajlamos a nagyon magas lázra, mint én. Ennek ellenére jó kedvű, dumál, mosolyog, nem tudom, hogy van még ehhez ereje.

Közben Regi meg Zoétól kapta el a szemgyulladást. Lassan listát írok, hogy mindkét gyerek megkapja az orrcseppjeit, a szemcseppet, Zoé az antibiotikumot, amit végre apám is szükségesnek látott, a C vitamint, a Fenistilt. Naponta kétszer járok patikába. Szerethetnek, mert jó sok pénzt hagyok ott.

Szervezem Zoé keresztelőjét. Azon agyalok, hogy lehet, hogy kicsit sok húst kértem, de majd ha visszahívnak és megmondják a végösszeget, átbeszéljük még egyszer. Eredetileg étterembe akartunk menni, de 12 felnőttre 45 ezret mondtak, plusz az ital, ami szerintem hihetetlenül sok. Így inkább itthon rendezzük meg. Udvar, hinta, homokozó, trambulin, kutya itt is van, a gyerekek szaladgálhatnak. Már aki, mert két pocaklakó is lesz.

Az egyik ismerősömnek tegnap született meg az unokája. S megint azt kell mondanom, hogy legyek hálás érte, hogy van két egészséges gyerekem. A kislánynál már a pocakban jelezték, hogy mintha vastagbél-szűkülete lenne. Azzal  most, nem egészen egy naposan operálják. De kiderült, hogy a végbele a hüvelyébe fut bele és nem biztos, hogy vannak záróizmai, ami már csak azért is rossz, mert olyat nem nagyon tudnak pótolni. Szegény gyerek lehet, hogy egész életében ,,kakazsákkal" a testén fog élni. Nem tudom, miért éppen a mi baráti körünkben jönnek mindig elő ezek a különleges, nagyon ritka betegségek. Bencénél, amikor született, kiderült, hogy összenyomódott a tüdeje, rossz helyre csúszott a szíve, mert átszakadt a rekeszizom, ami a tüdőt elválasztja a belektől. Barninál a mai napig nem tudják, mi okozza az értelmi fogyatékosságát. Hálás vagyok, hogy az én lányomnak csak tüszős a mandulája.

Hogy valami jót is írjak: Regi továbbra is szereti a bölcsit. Jövő héten talán ott is alszik, mert nagyon nem akar hazajönni, amikor megyünk érte dél körül.

A bejegyzés trackback címe:

https://adopt.blog.hu/api/trackback/id/tr985301115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása