Megérkezett Zoé

2012.09.09. 20:57 - adopt

Nem sokkal az után, hogy megírtam, minden oké és beletörődtem, hogy nem tudom, mikor érkezik Zoé, megérkezett. 
Így utólag furcsa, természetfeletti élmény, hogy Regi hányszor elköszönt tőlem aznap este. Nem szokása. Aztán neteztem kb. tízig. Tizenegykor kezdődött a ,,buli", de még elviselhető fájásokkal. Beültem a kádba, olvasgattam, jött a fájás, olvastam, jött a fájás. Mivel nem múltak el a meleg víz hatására, éjfélkor kimásztam, mondtam R-nek, hogy ebből talán szülés lesz, aludjunk egyet, mert kell majd az erő, háromkor beszélünk. (Regivel háromkor kezdtem vajúdni, gondolom, ezért éreztem a három órát.) S amint ezt kimondtam, gluggy. Mondtam R-nek, hogy vagy bepisiltem, vagy folyik a magzatvíz. De nem létezik, hogy az ilyen kevés. R. meg mondta, hogy nem olyan sok az, ez szülés lesz. (Regivel burkot repesztettek, így fogalmam sem volt, milyen a magzatvíz.) Na, gondoltam, éljen, pont ettől féltem, hogy az ágyban folyik el vagy a kocsiban. Vissza a kádba, közben R. hívta az édesanyját, hogy jöjjön, vigyázzon Regire, a szülésznőt. Évi, a szülésznő kérdezte, hogy csak a magzatvíz folyik vagy a fájásaim is vannak, mert ha vannak, igyekezzünk nagyon. Voltak. Kb. egy percesek, de mire beértünk a kórházba összeértek. A magzatvíz persze a kocsiban is folyt, a kórházban is, úgy nézett ki a nadrágom, mintha derékig gázoltam volna egy folyóban. A szülészeten ciki vagy sem, lefeküdtem a folyosón a földre, mert kiment alólam a lábam. Évi megnézett, én közben elpanaszoltam, hogy ma estére gyertyafényes vacsorát terveztem a házassági évfordulónk tiszteletére, ehhez képest itt vagyok. Jót nevetett. Aztán azonnal hívta a dokit, hogy sürgősen jöjjön. Ez volt 0.40-kor. Zoé meg 1.10-kor megszületett. Korábban is jöhetett volna, ha nem nyomják vissza a fejét, mondván nincs ott az orvos. Na, az kegyetlen volt, hogy érzed a tolófájásokat, de nem nyomhatsz. A végén mondtam is, hogy engem aztán nem érdekel, hogy itt van-e az orvos vagy sem, én nyomok. Akkor akarták hívni az ügyeletest, de végszóra befutott a dokim is, akinek csak a gátmetszés és a varrás jutott. A legszebb az, hogy utólag bevallotta a szülésznő, hogy gátmetszés nélkül is simán megszületett volna Zoé, de ez a kötelező protokoll a kórházban. Éljen! Mondjuk ezt a sebet sokkal könnyebben vészelem át, pár órával később már szinte lazán sétáltam,

De nekem valahogy most is kimaradt a hős vagyok érzés, inkább csak jó túl lenni az egészen. S az nagyon sokat segített megint, hogy R, ott volt mellettem. Mondjuk, amikor megérkeztünk, közölték, nem jöhet még be a szülőszobára, aztán rohantak érte, hogy siessen, ha nem akar lemaradni a nagy pillanatokról. Ruhát sem tudtak eladni neki, csak lekaptak egy köpenyt a fogasról, hogy vegye fel és menjen. Mondjuk nekem is olyan hálóingem volt, amit nem lehetett bekötni, így a hátamból takart legtöbbet, elől totál nyitott volt, nem mintha érdekelt volna.

A méretek: 2790 gramm és 47 centi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adopt.blog.hu/api/trackback/id/tr114765162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2012.09.10. 21:33:10

Kotelezo protokoll... Remelem, meg fizettel is erte :(

kozsu 2012.09.12. 22:17:36

A WHO ajanlas: 10%! Ennyi legyen a korhazakban a gatmetszes aranya.
Pl. Angliaban miert tudjak ezt megvalositani?
Nalunk az effele eroszakba is beletorodnek a nok. . .

Ajj-jajj 2012.09.13. 05:33:23

A testvéremet otthon szülte az anyánk (1949-ben) természetesen gátmetszés nélkül. Azután kórházban születtünk még hárman, de egyszer sem metszették el a gátat azzal, ha otthon sikerült gátmetszés nélkül szülni, a kórházban is fog. Nem is lett semmi baja. Én 1972-ben szültem klinikán, az orvos rám se nézett, gátrepedés lett a következmény. Még csak elnézést sem kértek.

kozsu 2012.09.13. 23:03:21

Osszevarrtak a gatrepedesed, ugye? Vegbel serult?

A gatmetszest is osszevarrjak. . . Csak ha a baba szivverese nem zuhan, ha jol van, nem indokolt a gatmetszes.
Szuleskor elofordulo gatrepedeseket osztalyozzak, elso masodfoku gatrepedes. A gatmetszes egy masodfoku gatrepedesnek felel meg.

Lojcika 2012.09.23. 22:36:36

Gratulálok Zoé babához! Irigyellek a gyors szülés miatt,remélem Árminka is gyorsan kibújik:)
Üdv.: szombatne hoxáról

adopt 2012.09.24. 19:27:30

Szerintem ő is gyors lesz, mert Beni miatt még emlékszik a szervezeted a szülésre. Mondjuk én nagyon hiszek a homeopátiában is. Igaz, kicsit nagyobb tételben szedtem a bogyókat, mint ahogy az elő volt írva, de hatottak is. Már jóval korábban nyílt a méhszáj, nem véletlenül volt nekem napokkal a szülés előtt szinte folyamatosan hányingerem.

Lojcika 2012.10.04. 22:15:13

Te mennyit szedtél homeos bogyókból? És mikortól? 37.hét?

adopt 2012.10.05. 20:48:50

@Lojcika:
Hivatalosan naponta egyszer öt golyót a 36, héttől. Nem hivatalosan naponta egyszer ötöt a 36. héten és kétszer ötöt a 37-en.


süti beállítások módosítása