Gyenesdiás

2013.05.07. 09:11 - adopt

Regivel több szállodában jártunk már, a kisasszony nem is tudja, milyen jó dolga van. Gyenesdiás volt a legjobb a gyerekek szempontjából. Nem jártam még olyan helyen, ahol az uszodában hatalmas kosár játékot tartottak volna a kicsiknek. A kaskát pedig Regi minden nap kiürítette, nagyjából az volt a játék számára, hogy mindent bedobált a vízbe, hogy Zoé játszhasson vele. Igaz, a húga mindig ugyanazt a zöld teknősbékát választotta és az úszógumiban ringatózva rágta. A játszószoba is szuperül fel volt szerelve, de az udvar volt a legistenibb két hatalmas, fa játszóparkkal, hintákkal, csúszdákkal, homokozókkal, ott is játékokkal. Kint is van csúszdás gyerekmedence, de ez még nem volt feltöltve.

Az utat jól bírták a csajok, majdnem végigaludták. Zoé a végén ébredt csak fel, mondjuk akkor ordított. Az este nem indult túl jól: nem sokkal érkezés után Reginek becsípte a kezét a lift. Pont oda dugta be, ahol a két szárny egymás mögé megy, így azt nem is érzékelte, becsukni nem tudtuk az ajtókat, igaz, így utólag, az sem segített volna. Aztá a szó szoros értelmében kirántottuk az ujját. Nem fájlalta sokáig, de pár nap múlva néztük, hogy csúnyán bedagadt, meg volt neki zúzódva. Tanult belőle, mert onnantól, ha jött a lift, mindig összekulcsolta a hasán a kezét. Meg mi is okultunk. Aztán előbb Zoé, aztán Regi esett le az ágyról, végül Regi életében először a lábára húzta az ajtót. Ekkor mondtam, hogy na, akkor menjünk haza, de onnantól kezdve szerencsére semmi gond nem volt.

Indulás előtt, vasárnap este jutott eszébe a kisasszonynak, hogy ő használja a bilit. Elvittük magunkkal azt is, viccesen felpakolva utaztunk, de megérte, mert tényleg nagyon ügyes, alig van baleset, pedig a szállodában és itthon csak bugyiban van már. (Úgy utaztunk, hogy a lábamnál volt a bőrönd, így nem tudtam letenni a lábamat, csak az ülésen tarthattam törökülésben.) Minden reggel szinte vagy teljesen száraz pelussal ébred, reggel ráül a bilire, pisil. Már a bölcsiben is szólt tegnap, hogy pisilni kell. Szóval haladunk, remélem, nem is lesz visszalépés, mert ősszel oviba csak szobatisztán mehet. Nem hittem volna, de tényleg meg kellett várni, hogy ő lelkileg és testiileg is megérjen rá. Ja, az vicces, hogy mindenhol azt írják, hogy nem szabad a gyerek előtt kiönteni a bili tartalmát. Nálunk Regi maga önti ki a bilit a WC-be, majd használja a WC papírt és szalad kezet mosni. Gondolom, a bölcsiben így látta és azt követi.

Az anyósomnak semmi türelme a szobatisztaságra neveléshez. Vasárnap délután, míg moziban voltunk, ő volt a gyerekekkel. Mire hazaértünk, Regin pelenka, mert állítólag sok volt a baleset, de amin jobban kiakadtam, hogy az anyósom szerint az nem állapot, hogy Regi állandóan a bilin ül, mert úgy nem lehet vele játszani. Na, ha a gyerek állandóan a bilin ült volna, akkor nem lett volna baleset, ami egyébként előfordulhatott, mert fáradt volt, miután nem aludt délután. Ha pedig maga akar bilire ülni, akkor hajrá, ne vegyük már el a kedvét. Élvezi, hogy zenél a bili, ha ő belepisil. Tény, hogy sokszor keveset pisil egyelőre és az is tény, hogy ha játszik, akkor szólni kell neki, hogy üljön rá a bilire, mert baleset lesz, De az elején ez ne legyen már gond! Tegnap anyámék fogalmazták meg: fogalmuk sincs, mi hogyan lettünk szobatiszták, mert nem ők csinálták. Velem Mari volt, Gergő meg a nagymama óvodájában lett a bölcsődei nyári szünet alatt szobatiszta. R. pedig a bölcsiben lehetett szobatiszta, vagyis akkor a szülőknek ezzel nem volt gondjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://adopt.blog.hu/api/trackback/id/tr905285903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása