Betegek

2013.02.03. 20:32 - adopt

Amikor a gyerek közösségbe megy, az ember számol azzal, hogy az első hónapokban többet lesz otthon a kicsi, mint ahányszor nem. Sőt, állítólag minden új közösségbe lépés ezzel jár. Nincs is ezzel baj, itthon vagyok, essen át azon, amin muszáj, Csak azt nem vettük számításba, hogy nemcsak Regi, hanem Zoé is  beteg lesz. Sőt, ő a betegebb, R, és Regi már hetek óta szenved a megfázástól, aztán Zoé is bekapcsolódott az orrfolyós, köhögős kórusba. S szépen lassan belecsúsztak egy hörghurutba, Zoé meg onnan egy tüdőgyulladásba. Hogy elkerüljük a kórházat, napi két injekció kell neki. Jaj.

Komolyan mondom, kész logisztika a gyógyszerosztás. Zoé konkrétan nyolcat szed, plusz egy krém a puncijára, mert egy hártya volt a hüvelye előtt, aztán szépen lassan szét kell húzni, ami persze fáj neki és kenni, hogy ne nőjön újra össze- Mindezt öt hónaposan,,,

A gyógyszertárba R. már úgy jár, mint haza. Nagyjából 40 ezer forintba került nekünk ez a néhány hét. Csak a mai bevásárlás 12 volt, ebből hatezer egy olyan szerkezet, amiből belélegezheti a gyógyszert Zoé, hogy könnyebben kapjon levegőt. A vicc az, hogy apámnak több is van, szokott venni és kölcsönadni a betegeknek, de egy csomóan nem hozzák vissza, ezért nincs most egy sem. Persze ő is hibás, mert fel sem írja, kinek adta oda tök ingyen, még letétet sem kér. Ugyanez a légzésfigyelőkkel, mérlegekkel. Megveszi saját pénzén, mert fontosnak tartja, hogy használják a csecsemők, főleg a légzésfigyelőt, de abból is több eltűnt és gondolom, el is fog tűnni még néhány. Óriási nagy a körzete, nagyon népszerű, magánrendelése nincs, azért, hogy házhoz megy szintén zsebből fizetett benzinből, nem kér pénzt. Mondjuk meglepődtem, amikor ismerősöktől megtudtam, hogy egy csomó gyerekorvos kér.  De a jó ügyért mindent. Apám már csak ilyen régi vágású és ebből a szempontból maradjon is ilyen.

Szóval most Regi nem mehet egy ideig bölcsibe, míg Zoé immunrendszere nem erősödik meg kissé. Aztán lehet, hogy kihagyjuk az újrakezdést és majd ősszel ovi. Majd kitaláljuk. A nagyszülők persze úgy érzik, tért nyernek így, mert ha nem megy bölcsibe a gyerek, akkor hozzájuk megy. Anyósom szerint Regi úgyis kicsi a bölcsihez (R. hat hónaposan ment és nem 2 évesen), az anyám már érdeklődik, mikor lesz nála Regi. A heti 2-2 látogatás, amit előirányoztunk, persze senkinek nem elég. Anyámék nem is tartják, a héten pl. ötször voltak, ami azért nem kevés. Jó, ebből több orvosi vizit volt, ami azért valljuk be, nekünk kényelmes. De megint  kezd sok(k) lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://adopt.blog.hu/api/trackback/id/tr545061136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása