Futár

2010.12.08. 12:00 - adopt

 A szoptatással továbbra is hadilábon állok. Illetve a szoptatás áll velem hadilábon. Egyszerűen nincs tejem. Hiába iszok Laktoherb teát, nem sokat ér. Most kipróbálok egy új csodateát. A recept a következő, hátha segít valakinek.

 

50 gr ánizs
50 gr édeskömény
100 gr kecskeruta
25 gr majoranna
40 gr csalánlevél
25 gr kerti kakukkfű
Ezt kell összekeverni egy nagy üvegben és minden nap inni belőle két evőkanálnyit egy liter vízzel. Hatását még nem érzem, igaz, egy hetet mondanak és még csak pár napja iszom. Illetve talán annyit érzek, hogy sokkal szomjasabb vagyok, ami jó jel.
Kecskerutát szerezni viszont kész tortúra. Végül az anyósom talált egy herbáriaboltban, de közben én is rendeltem a neten húsz csomagot. Hogy minek ennyit, nem tudom, mert mikor összekevertem minden összetevőt, rájöttem, hogy ez legalább két hónapra elég lesz. Mindegy, a PCOS-re is jó állítólag, majd iszogatom.
A futár azonban nem járt sikerrel, mert hiába írta be a GPS-be a címünket, nem találta a gép az utcát, ami már eleve furcsa volt, mert elég hosszú ez az utca. Mondtam a szomszéd utca nevét, azt megtalálta, de nem lelte az elágazást. Felhívott, mondta, hogy hol van, én meg csak néztem nagyokat, mert semmit nem mondtak a keresztutcák és azért elég jól ismerem a környéket. Kiderült, a szomszéd településen keres... Ez teljesen arra emlékeztet, amikor Grazban kerestük Insbruck belvárosát és láss csodát, nem találtuk. A tea mindenesetre holnap érkezik egy másik futárral.
Az egyébként, hogy nincs elég tejem, azaz lassan semmi, nem borít ki. Ha Regi örökbefogadott baba lenne, akkor sem tudnám szoptatni. Inkább csak azt szeretném, ha annyi lenne, hogy az immunitást megszerezze az anyatejjel. Ha idegeskedek ezen, csak rosszabb lesz, ezt már megtapasztaltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adopt.blog.hu/api/trackback/id/tr872501679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geszhajni 2010.12.09. 19:35:39

Szia Kata!
Én is ezzel a tej-szoptatási mizériával küzdök, mert Emma elég össze-vissza eszik. Beszéltem a védőnővel is erről.
A dolog nyitja:
- NYUGALOM, PIHENÉS
- fehérjedús étkezés
- BŐ folyadék (kb. 3-4 l)
- SZOPTATÁS -FEJÉS!!!
Nekem eddig bejött!

A másik, hogy nem görcsösen kell "akarni", de agyilag programozni kell: "Tudok szoptatni! Elég a tejem a babának!"

További sok sikert!
Üdv.: Hajni


süti beállítások módosítása